lunes, 14 de noviembre de 2011

El culte a la deessa.

Tot i que són simples especulacions, es pensa que algun dels seus atributs podria ser una xarxa, degut a la seva relació protectora amb els pescadors i el mar en general. Com era costum a la Grècia Antiga, l'espai interior del temple no era apte per la visita d'aquells qui li retien culte sinó que l'accés quedava restringit a les sacerdotesses que s'encarregaven del benestar del temple. Així doncs, aquestes sacerdotesses estaven al servei de la deessa Afea i s'ecarregaven de portar-li els objectes que es depositaven a l'exterior del temple. Les processons en honor a la deessa es feien a l'exterior del temple, dins el recinte del santuari i en ocassions especials es portava una còpia de l'estàtua interior del temple de menors dimensions.

A l'interior del santuari de Egina s'han trobat armes en tamany real i en miniatura fetes de bronze, de coure o de terracota dipositades a l'entrada del temple. Això fa suposar que la seva manera de retre culte a la divinitat seria mitjançant el depositament d'armes en miniatura a l'altar situat fora del temple, de la mateixa manera que es feia al temple de Praesos, cosa que la relacionaria amb el culte en algunes ciutats cretences.

http://books.google.es/books?hl=ca&lr=&id=O2ARAgq5IjsC&oi=fnd&pg=PA7&dq=culto+afaia&ots=Mu3bL9tE-m&sig=nFVIZjDnhWy0Evw0Yjv63wteBiE#v=onepage&q=afaia&f=false

No hay comentarios: