jueves, 10 de noviembre de 2011

Temple d´Afea a Egina, Restes Conservades.

El temple d´Afaia a Egina es troba instal·lat en un puig on es rendia culte a una divinitat, com indiquen les estatuetes femenines micèniques trobades al lloc. Al sudest del temple; es poden veure les restes de les vivendes dels sacerdots; així com tres banyeres per les purificacions rituals.
D´altra banda, cal dir que trobam rastres de pintura que són visibles encara en algunes parts.

Respecte el descobriment dels frontons, es podria dir que Charles Robert Cockerell; va trobar setze estàtues de marbre representatives d´un període de l´art grec; transició entre l´arcaic i el clàssic. (Els marbres dels frontons descoberts per Cockerell són d´un material de l´Illa grega de Paros).

Tal com ha dit la meva companya, els frontons representen als déus en un combat de Troia. Cada combat es representa en presència d´Atenea. Sobre el seu pit, es troba la pell de Medusa. A més, es pot dir que el retrat de la deessa és anterior als retrats coneguts de la deessa, de somriure jònic. Entre els guerrers, veim a Telamon a l´est i els dos Àyox. Un d´ells és el rei de Salomina, l´altre és l´Àyax Rei de Fòcida.
En el segle XIX, es traslladaren les estàtues a la Glipoteca de Munich. Un altre autor, Furtwängler, va descobrir les restes d´un frontó.
A partir de les restes conservades, s´ha duit un programa de reconstrucció de la policromia. A més, els personatges representats, s´han identificat amb els personatges de la Ilíada.


Charles Robert Cockerell.


Bibliografia: ternerocamposnacho.blogspot.com/2010/02/templo-de-afaia.html

No hay comentarios: