Com tot edifici religiós el temple d’Afea, incorpora una estàtua a l’interior del seu temple, al centre de la cel·la. D’aquesta estàtua només se’n conserva la base de marbre tot i que es sap que era una estàtua criselefantina, és a dir, combinava dos materials com el marbre i l’or. Gràcies a les traces deixades per la base de l’estàtua al terra, es sap que aquesta estava policromada seguint l’estil dels frontons. També es conserven petits forats al terra que indiquen que possiblement l’estàtua estava protegida per una “gàbia” de fusta.
L'estàtua ha estat comparada amb la estàtua criselefantina de Atenea Parthenos feta per l'escultor Fídies, de la qual només ens ha arribat informació a través dels escrits i a través de les còpies romanes que se'n van fer. Aquesta estàtua era feta de marbre i a sobre tenia un recobriment en làmines d'or i comptava aproximadament amb 11 metres d'altura. Aixi doncs, l'estàtua que es trobava a l'interior del temple d'Afea podria seguir les mateixes pautes, tot i que fos realitzada uns 40 anys abans que l'Atenea Parthenos, ja que formarien part del mateix període escultòric.
Bibliografia: http://books.google.es/books?hl=ca&lr=&id=O2ARAgq5IjsC&oi=fnd&pg=PA7&dq=culto+afaia&ots=Mu3bL9tE-m&sig=nFVIZjDnhWy0Evw0Yjv63wteBiE#v=onepage&q=afaia&f=false
BLANCO FRIJEIRO, Antonio, El arte griego, Madrid, Ed. Anaya, 1990
No hay comentarios:
Publicar un comentario