martes, 27 de diciembre de 2011

Construcció del temple

La construcció del temple de Afea a Egina fou un gran avanç en qüestions tècniques de l'arquitectura i l'escultura grega ja que fou una gran promulgació de l'ordre dòric que s'adelantà al conegut Partenó d'Atenes costruït posteriorment.
El temple de Afea és una construcció que respon a l'ordre dòric. El temple es troba envoltat per columnes, per tant és perípter. És hexàstil, es troben sis columnes als costats de l'amplada i tretze als de la llargària seguint així la norma de sumar el doble de les columnes més una per el costat de la llargària. El temple compta amb columnes in antis als seus dos extrems. La construcció es recolza sobre un crepidoma de tres escalons d'on parteix la distribució del temple que consta de pronaos, naos i opistòdom. La naos es troba dividida en tres naus, la central, on es trobaria l'estàtua criselefantina de la divinitat de la que només es conserva la base, més alta que les laterals. Aquesta separació de la naos es realitza mitjançant la utilització de columnes de doble alçada. L'obra es va realitzar amb tova recoberta d'estuc degut a la facilitat geogràfica d'aconseguir aquest tipus de material.
Al front del temple es trobaria l'altar on es realitzaven els sacrificis i rituals per les divinitats que el poble podia presenciar.


Fotografia by yu212218 photobucket


No hay comentarios: